opc_loader


Binnenkort verhuizen wij naar BOUWSTOFZUIGER.NL nog méér bouwstofzuigers en accessoires!


 

Over stofvrij werken

Bent u voornemens stofvrij te gaan werken? In dit artikel geeft Dave van Tricht (Stofvrij werken specialist bij stofweg.nl) u enkele nuttige aankooptips om u te begeleiden naar een weloverwogen besluit. De gegeven tips gelden voor stofvrij werken in algemene zin. Voor uw specifieke toepassing voorzien wij u graag van een advies op maat. Bel, mail of kom langs.Stofweg.nl biedt een breed assortiment aan bouwstofzuigers en accessoires aan. Welke oplossing is voor uw gebruik nu de beste? Dit hangt sterk af van uw persoonlijke werkomstandigheden.

Lichte toepassingen

Bent u bijvoorbeeld elektricien en gebruikt u de stofzuiger voor lichte toepassingen maar wilt u wel zeker zijn van goede kwaliteit en kunnen rekenen op een duurzame stofzuiger? Dan raden wij u de ADS 609 of de ADS 614A aan. Bij de keuze tussen deze stofzuigers kunt u de overweging maken of u liever een licht (slechts 6,9kg) en compact model heeft of een wat zwaarder model met een grotere capaciteit. De ADS 609 beschikt namelijk over een capaciteit van 9 liter tegenover de 15 liter capaciteit van de ADS 614A.

Standaard worden beide stofzuigers
geleverd met zuigmonden, buizen,
slang en één filterzak.

Middelzware toepassingen

Voor bijvoorbeeld tegelzetters die met enige regelmaat gebruik maken van de stofzuiger en zo nu en dan een voeg vrezen, boren, zagen en wat puin opzuigen volstaan de éénmotorige modellen van Airbo. Let hierbij op dat bij de eenmotorige bouwstofzuigers u de slang niet kunt verlengen. Ook kunt u bij deze stofzuigers niet gebruik maken van een voorafscheider (meer informatie over de voorafscheider vindt u verderop in dit artikel).

Bij de eenmotorige bouwstofzuigers kunt u nog kiezen tussen twee modellen de ADS 614A en de AES 623A. Belangrijk is om af te wegen hoe grote inhoud u nodig denkt te hebben. (15 of 23 liter) En of u gebruiksgemak belangrijker vind dan capaciteit.

Maakt u bij uw werkzaamheden gebruik van een
haakse slijper met dunne slijpschijven dan raden
wij u het gebruik van een stofkap aan. De meest
geschikte stofkappen voor deze toepassingen
zijn afhankelijk van uw haakse slijper de 125mm
of de 230mm stofkap.

Zware toepassingen

Bouwbedrijven in nieuwbouw, verbouw of aardbevingsschade die regelmatig zwaar voegwerk en hakwerkzaamheden met grote stukken verrichten en die dagelijks intensief gebruik maken van bouwstofzuigers raden wij de professionele tweemotorige Airbo bouwstofzuigers aan.

De AED 1223A en de AED 1240A onderscheiden zich van elkaar door de ketelgrootte van 23 liter ten opzicht van de 40 liter ketel van de AED 1240A. Extra handig aan de AED 1240 A is dat deze volledig aangepast is ter uitbreiding van de beschikbare accessoires. Zo is er aan de rolbeugel een trolley te monteren die een voorafscheider eenvoudig met zich mee kan trekken.Naast het inzetten van een tweemotorige bouwstofzuiger raden we ook aan om gebruik te maken van een zogeheten voorafscheider ook wel drum genoemd. Een voorafscheider vangt twee derde van het vuil en met name het grove vuil op. Wanneer er sprake is van grove stukken vuil is het raadzaam om gebruik te maken van de 51mm slang zodat het vuil goed zijn weg naar de voorafscheider kan vinden. Met een voorafscheider gaan uw stofzakken langer mee en heeft u de investering van de drum er vrij snel uit.

Voor het zware voegwerk raden we metalen afzuigkappen aan. Naast dat deze kappen voor alle slijpschijven geschikt zijn, zijn deze met name geschikt als u ook de 6.4mm en 8mm voegschijven voor voegwerk gebruikt.
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stofweg.nl
klantenservice@stofweg.nl

050 542 08 88
www.stofweg.nl
                                                                  

Gebr. Hoen BV
www.gebrhoen.nl                                                                              
Ulgersmaweg 49
9731 BL GRONINGEN